Adverts

Wednesday, February 8, 2012

Assignment & Project

Pertama sekali saya ingin mengucapkan selamat menyambut hari jadi kepada 2 orang rakan saya iaitu Mohd Hafiz Bin Daud dan Nursyafika bte Harsad pada hari ini :D Mintak maaf, sebab tiada hadiah untuk anda. Hanya wish sahaja, haha XD


Baiklah merujuk kepada tajuk diatas, dalam beberapa minggu ini saya akan sibuk dengan pelbagai assignment dan projek. Oleh yang demikian, saya kekurangan masa untuk mengupdate blog sekerap yang mungkin. Inilah rutin harian saya selepas ini,

Kita mulakan dengan subjek Network, apakah yang perlu dibuat untuk subjek ini. Lecturer telah memberi tugasan sebanyak empat labsheet =.=" dan satu final project iaitu membentuk satu rangkaiain cyber cafe yang akan dibentang pada 2 minggu lagi. Tiada perkembangan setakat ini, harap dapat siapkan awal.

Seterusnya, subjek Database yang kelasnya tenggelam timbul kejap ada kejap tiada seperti chipsmore. Setakat ini, yang diberi hanyalah final project iaitu membuat satu sistem tempahan bilik mesyuarat. Design sudah pun siap, sekarang ini hanya perlu hubungkan Visual Basic dengan database. Makan masa juga nak buat semua ini, =.=" haihh.

Selepas itu, subjek perakaunan yang memeningkan kepala anda dengan aset, liabiliti, hasil dan belanja. Kalau ada final projek untuk subjek ini tak tahu lah macam mana nak buat, setakat ini assignment agak memusingkan kepala. Setakat ini, semua kerja yang lecturer bagi tak pernah nak imbang =.=" cmne soalan tak tahu lah.

Kemudian, subjek Kemahiran Teknologi yang tak pernah nak ada kelasnya semakin merunsingkan minda bagaimana untuk menjawab soalan final pada kemudian hari. Bagaimana harus dilakukan, =.=" Tolonglah, please... Untuk subjek OOP, sudah banyak jugak assignment yang telah dilakukan. Final project tiada lagi setakat ini. Kalau ada makin menimbun lah kerja nampak gayanya.

Itu sahaja lah aktiviti saya yang akan datang, semoga berjumpa pada post yang akan datang.
Assalamualaikum w.b.t.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...