Adverts

Sunday, March 4, 2012

Project - Logo Designer


Hari ini terjumpa satu pertandingan di Facebook iaitu membuat logo & tagline untuk sebuah kedai fesyen yang diberi nama Miss Ladyana Shop. Lihat status kawan-kawan kat News Feed, tiba-tiba ternampak ada seorang kawan yang like gambar kat page MissLadyanaShop. Saya pun lihat juga gambar-gambar yang ada kat situ, dan terlihat poster untuk pertandingan mencipta logo & tagline untuk kedai tersebut.

Terdetik di hati untuk bertanding dalam pertandingan tersebut. Design yang saya buat berada di bawah tajuk post pada kali ini, mungkin tidak berapa cantik. Jika ada rezeki, boleh lah buat wang saku di universiti nanti. Lagipun kami student Diploma iT tidak menyertai sebarang pertandingan berbentuk teknologi di universiti, ini sahaja lah yang kami mampu lakukan.

Disini juga saya ingin mempromosikan page Miss Ladyana Shop, untuk gegurl (wanita). Kepada yang berminat untuk menyertai pertandingan Logo & Tagline di page tersebut, anda boleh layari page tersebut di Facebook dengan nama page MissLadyanaShop ataupun klik SINI.

Info Miss Ladyana Shops : Selling shawls, handbags, clothes, inner, accessories inner & many more at a lot cheaper price!
Syarat-syarat Pertandingan : Gambar haruslah dalam format JPEG dan saiz adalah kurang dari 1mb
Gambar dan maklumat peserta (Nama, Alamat, No Phone, Blog/Website - jika ada) boleh dihantar melalui e-mel ke : missladyanashops@gmail.com
Pemarkahan yang diberi adalah berdasarkan 50% dari Like dan 50% dari juri.

Kepada rakan seperjuangan, minta pertolongan rakan untuk like logo saya ini dengan tagline Islamic Fashion Generation. Anda boleh ke SINI untuk like logo saya. Anda berkemungkinan diminta untuk like page MissLadyana sebelum dibenarkan untuk like gambar tersebut.

Itu sahaja untuk post pada kali ini, sekian. Terima kasih, :) Assalamualaikum w.b.t.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...