Adverts

Wednesday, May 30, 2012

Mutations


Sudah lama tidak mengupdate blog, xD Hari ini na kongsi sedikit satu page yang agak pelik, kalau tengok nanti mesti korang ragu-ragu dengan isi dalam website tersebut.



Kalau ada rasa yang takut, baik ta payah tengok ye. Amaran! 12 tahun ke atas sahaja. Perhatian, segala content dalam website tersebut adalah rekaan semata-mata. Jangan mempercayai walau satu pun, xD

ENTER

Friday, May 25, 2012

Jumaat Day

Hari ini merupakan hari penghulu segala hari. Oleh itu, lelaki beragama Islam yang tanpa keuzuran diwajibkan menunai Solat fardhu Jumaat. Oleh yang demikian, bagi yang tidak solat pula dia bukan lelaki melainkan perempuan. Tiada keinginan untuk mengutuk siapa-siapa, tetapi sendiri mahu ingat lah ya.


Jadi, tajuk khutbah bagi Masjid Jamek Kg Dato' Abdul Rahman Yassin ialah "Johor bebas daripada asap rokok". Nasib baik tak minum air masa dengar khutbah, kalau tak da tersedak. Nak tergelak pun ada jugak, =.=" Kalau fikir-fikir balik, dimana-mana sahaja ada perokok. Walau dimana anda berada, sekolah..masjid..universiti..semuanya sama sahaja.


Budak sekolah rendah pun ada yang dah merokok. Sebenarnya, mimbar hanya mengingatkan para jemaah untuk berhenti merokok bukannya menegaskan bahawa Johor kini bebas daripada asap rokok. Rokok sangat membahayakan kesihatan walaupun anda bukan perokok, asap rokok yang anda hidu juga boleh memudaratkan.

Kepada yang berkenaan silalah bertaubat.
Sekian, terima kasih.
Assalamulaikum w.b.t.

Saturday, May 19, 2012

PCSX 2 Emulator


Hari ini mahu berkongsi emulator PCSX yang terbaru dalam versi Sony PlayStation 2. Emulator ini boleh digunakan untuk mencuba game-game dari PS2 yang tidak dikeluarkan untuk PC terutama sekali game Naruto Shippunden : Ultimate Ninja, Final Fantasy, Harvest Moon, Kingdom Heart dan sebagainya.

Untuk mendownload game tersebut anda hanya perlu search di google dengan kata kunci "ISO PCSX 2". Saiz untuk game tersebut adalah sangat besar, dan pastikan anda download game yang anda minat terlebih dahulu, ;)

File Name: pcsx2-0.9.8-r4600-binaries.7z
File Size: 2.72 MB
System: Sony Playstation 2
Version: 0.9.8

DOWNLOAD

Tuesday, May 15, 2012

GBA Emulator



Hari ini, saya mahu berkongsi sedikit game komputer saya selalu main xD iaitu GameBoy Advance Emulator. Emulator ini membenarkan anda untuk bermain semua game dari Nintendo GameBoy Advance yang wujud. Saiz emulator ini tidaklah seberat PCSX.

Download Emulator

Antara permainan yang popular untuk emulator ini ialah Poke'mon terutamanya, merupakan game yang paling banyak didownload untuk emulator ini. Selain itu, game Harvest Moon juga turut tersenarai dalam yang paling popular.



Untuk senarai game, anda boleh cari di SINI. Itu sahaja untuk kali ini, sekian. Terima kasih, assalamualaikum w.b.t.

Saturday, May 5, 2012

Bercuti


Saya isytiharkan bahawa saya akan bercuti daripada mengupdate blog dalam beberapa minggu ini untuk memberi perhatian kepada projek saya. Masa untuk bermain game juga dikurangkan bagi memberi ruang kepada projek.

Oleh itu, selamat bercuti xD



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...